CrimeGarden laddar för Krimimessen i Horsens!

I helgen, 21-22/3, är det dags för den årliga danska deckarmässan Krimimessen i Horsens. Tänk er bokmässan i Göteborg fast mindre och bara om deckare – och dessutom hållen i ett gammalt fängelse. Kan knappast bli mycket bättre! I år kommer jag att medverka under båda dagarna och ge två föreläsningar och dessutom delta i ett estradsamtal om min bok Swedish Crime Fiction: The Making of Nordic Noir som kom förra året (bara 129 kr på Adlibris om ni missat den). Ska bli väldigt roligt!

logo 3 krimimessen horsens stor hvid baggrund

Just nu jobbar jag med förberedelserna, och de här veckorna är överhuvud taget en väldigt intensiv jobbperiod för mig med många framträdanden i olika sammanhang, extremt kul men också stressigt. Dessutom håller jag på att ta körkort, vilket också är en tidsslukare av rang. Därav har det inte blivit så många recensioner som vanligt – men var lugna, det kommer, jag har ändå hunnit läsa en del på kvällarna.

Mina framträdanden i Horsens i helgen är följande:

Lördag 12.15-13 “Deckarnas förhållande till naturvetenskapen”

Söndag 10.30-11 “Kerstin Bergman talar med Else Baratt-Due om Swedish Crime Fiction – The Making of Nordic Noir“, i Gymnastiksalen

Söndag 12.15-13 “Kvinnliga detektiver från Miss Marple till Lisbeth Salander”, i Gymnastiksalen

Känns bra att få vara i gymnastiksalen, det lär väl vara så nära träning jag kommer den här helgen. Hela programmet hittar ni här. Som ni kan se är många av de fantastiska svenska deckarförfattarna – både mer väletablerade namn och nyare – där: Anders Roslund & Stefan Thunberg, Mons Kallentoft, Stefan Ahnhem, Helene Tursten, Carin Gerhardsen, Cilla & Rolf Börjlind, Håkan Nesser, Ann Rosman, Tove Alsterdal och säkert några till som jag missat. Dessutom kommer naturligtvis hela den danska deckareliten att vara där liksom ett antal internationella storheter, bland andra Ann Cleeves och Jørn Lier Horst. Och många spännande deckarforskare från de nordiska länderna.

Jag hoppas vi ses där!

Ps. Jag kan också tipsa om ett det fanns en stor intervju med mig i Politikens bokbilaga i söndags (15/3) där jag bland annat talar just om kvinnliga detektivgestalter.

Share