Crimetime Gotland 3-5 augusti

I år kommer jag att vara i Visby och jobba på Crimetime Gotland, deckarfestivalen som hålls där 3-5 augusti. Ser verkligen fram emot att få åka till Gotland, där jag aldrig varit förut. Det ska också bli kul att träffa alla deckarmänniskor igen och uppleva festivalen – bland annat tänkte jag gå på en av författarmiddagarna (där några författare sitter på en scen och samtalar medan man äter) och åka på en busstur runt Gotland med någon av de “gotländska” deckarförfattarna som guide. Och så ska jag ju jobba… Mitt schema hittar ni här nedan, hoppas att få träffa många av er i Visby nästa vecka – och för er som inte ska dit blir det också liveradio på fredag morgon, se schemat! Hela festivalprogrammet hittar ni här.

Torsdag 3 augusti

13.30-14.15 Donners eventhall: British vs. Nordic Noir:

Jag samtalar med deckarförfattarna Elly Griffiths (UK), Mikko Porvali (Fi), Torkil Damhaug (NO) och Caroline Eriksson om vilka likheter och skillnadet det finns mellan nordiska och brittiska deckare. Samtalet hålls på engelska!

 

Fredag 4 augusti

08.00-08.30 Clarion Festivalbaren: “Klassisk morgon”

Jag medverkar live i radioprogrammet “Klassisk morgon” i P2 och talar bland annat om varför det finns så många medelålders manliga detektivgestalter som lyssnar på klassisk musik och jazz i deckarna. Hela sändningen pågår 07.32-10.00, och det blir även deckarquiz och medvernkan av Denise Rudberg och Mats Strandberg, programledare är Pernilla Eskilsdotter.

15.15-15.45 Joda, Stora salen: “Norgehistorier”

Jag samtalar med de norska deckarörfattarna Unni Lindell och Torkel Damhaug om de senaste trenderna på den norska deckarscenen och hur den norska deckaren förändrats sedan 1990-talet.

 

Lördag 5 augusti

10.45-11.15 Almedalsbiblioteket, sal E22: “Nordic Noir – Från Karin Fossum till Stieg Larsson”

Jag föreläser om Nordic Noir, vad det är och varför det fått så stort genomslag internationellt.

 

Ps. Om det är någon som funderar på att gå på festivalen, men ännu inte köpt biljett – kontakta mig (helst per sms) jag har en gratisbiljett att ge bort!

Share