Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall 7-9 november!

Nästa vecka, 7-9 november, är det dags i gen för en av årets höjdpunkter, Svenska Deckarfestivalen. Jag kommer som vanligt vara där och jobba som festivalens huvudmoderator, vilket jag är väldigt glad för. Deckarfestivalen i Sundsvall är en fantastiskt trevlig festival, och har ni möjlighet tycker jag att ni ska passa på att ta er dit. Dessutom är biljetterna föredömligt billiga och det finns festivalrabatt på rummen på festivalhotellet Quality Hotel där ni kan bo tillsammans med alla författarna och där alla festivalens aktiviteter äger rum.

Här nedan hittar ni mina programpunkter, och hela programmet finner ni på festivalens hemsida här. Hoppas vi ses nästa vecka!

Onsdag 7 november

14.15-15 Norrlandsfönstret – jag samtalar med deckarförfattarna Monica Grönlund, Olle Håkansson, Jonas Kihlman, Annika Sjögren och Björn Persson om det specifika med att skriva deckare om norra Sverige eller med huvudpersoner som kommer norrifrån.

18.30-21.30 Författarkväll – tillsammans med festivalens andre moderator Tomas Melander samtalar jag med deckarförfattarna Ragnar Jonasson, Pascal Engman, Hanna Lindberg, Alexander Cavalieratos, Kati Heikkapelto, Lars Wilderäng, Geir Tangen, Anna Karolina och Kristina Appelqvist. Dessutom blir det tillfälle att köpa böcker, få dem signerade och mingla med författarna.

Torsdag 7 november

13.00-13.45 Nordic Crime: Möt fyra nordiska gäster – jag samtalar (på engelska) med deckarförfattarna Kati Heikkapelto, Ragnar Jonasson, Ane Riel och Geir Tangen om det nordiska deckarundret och att vara nordisk deckarförfattare idag, och om likheter och skillnader mellan deckare från de olika nordiska länderna.

15.15-16.00 Par i brott: Om att skriva tillsammans – jag samtalar med författarna Åsa Anderberg Strollo, Anna Karolina och Camilla Grebe om att skriva i par kontra att skriva på egen hand.

16.00 Svenska Deckarakademin nominerar! – Jag presenterar de böcker som Svenska Deckarakademin har nominerat till Bästa svenska deckare 2018 och Bästa till svenska översatta deckare 2018, det vill säga, jag ger er årets bästa boktips!

18.30-21.30 Författarkväll – tillsammans med festivalens andre moderator Tomas Melander samtalar jag med deckarförfattarna Johan Theorin, Helene Tursten, Åsa Anderberg Strollo. Pernilla Ericson, Camilla Sten, Sara Larsson, Inger Frimansson, Sharon Bolton, Camilla Grebe och Ane Riel. Dessutom blir det tillfälle att köpa böcker, få dem signerade och mingla med författarna.

Fredag 9 november

10.00-10.45 Drottningmöte 2: Sharon Bolton och Camilla Grebe – jag samtalar med de två deckarförfattarna om deras författarskap och erfarenheter som lett fram till den position de har idag.

11.15-12.00 Våld mot kvinnor i verklighet och fiktion, på nätet och IRL – jag samtalar med deckarförfattarna Pernilla Ericson och Sara Larsson om våldet mot kvinnor i olika sammanhang och inte minst om hur ämnet hanteras i dagens deckare.

Share