Trädgård

Sedan sommaren 2017 har jag också i CrimeGardens regi börjat åta mig trädgårdsjobb i Lund med omnejd. Så funderar du eller någon i din bekantskapskrets på att göra om i trädgården eller kanske bara få den uppsnyggad inför vårens student- eller konfirmationsfest, kontakta gärna mig. Jag erbjuder självklart RUT-avdrag, fina referenser finns – och ett och annat deckartips följer med på köpet!

Vårblomming i min egen trädgård.

Jag åtar mig så väl större trädgårdsprojekt, där det handlar om att förändra trädgården och dess funktioner, som mindre punktinsatser – exempelvis den där tråkiga och igenväxta rabatten som behöver göras om, klippning av buskar och fruktträd, uppfräschning inför trädgårdsfesten och plantering av vårlökar.

När jag planerar och gör om i trädgården är min filosofi att utgå från de funktioner man vill ha – kanske insynsskydd här, doftande blommor vid sittplatsen där, kryddor som är lättåtkomliga från köket, eller något som döljer de fula soptunnorna, lättskötta rabatter – eller vad man nu önskar sig. Och att sedan i största möjliga mån utnyttja befintliga växter och annat material som redan finns i trädgården och komplettera detta med nya växter som lyfter det hela och får trädgården att blomma under hela säsongen med allt från vårlökar till höstfärger.

Så funderar du på en förändring i trädgården, hör av dig så kan vi ses och titta på din trädgård och se om det är något jag kan hjälpa till med! Mina kontaktuppgifter hittar du i menyn överst på sidan.

 Nyanlagd rabatt i en uppdragsgivares trädgård utgör ett fint blickfång sett från gatan. Gamla, flyttade rosor och lavendelplantor från andra delar av trädgården har kompletterats med stjärnmagnolia och perenner på husets solsida, och skuggtåliga blommande buskar som rhododendron och hortensia på skuggsidan. Stenkanten är lagd av gamla stenar från trädgården. Så småningom kommer rabatten att ge lite insynsskydd för källarfönstren, men utan att göra det alltför mörkt inne. På hösten dominerar rosorna tillsammans med solhatt och kärleksört, till våren kommer rabatten fyllas av ett hav av blommande tulpaner. 

Share