Deckarintervjuer

En aspekt av mitt jobb är att jag med jämna mellanrum blir intervjuad om deckare. Ofta handlar det om att någon lokaltidning eller lokal radiokanal snappat upp att jag ska föreläsa någonstans och då vill göra en intervju apropå det, vilket är väldigt kul – och naturligtvis bra reklam för det aktuella evenemanget. Här hittar ni till exempel en intervju jag gjorde i Radio P4 Halland förra veckan där jag pratade om deckare inför besöket på Halmstad stadsbibliotek i onsdags (ca 2.45–2.50 in i programmet).

Foto Magnus DruggeBilden är från föreläsningen i Halmstad 3/2 2016. Foto Magnus Drugge

Ibland handlar det om att journalister ska skriva någon artikel om deckare där de vill ha kommentarer på något särskilt tema, eller bara om deckare i största allmänhet. Förra veckan pratade jag exempelvis med begravningsbranschens tidning Memento där man skulle göra ett större deckarreportage där även flera deckarförfattare intervjuades, och idag har jag talat med Hemmets Journal som ska ha en deckarspecial i årets påsknummer. Jag återkommer när de här intervjuerna publicerats.

Ibland blir det TV också…

2015-11-26 14.34.55

Tv-studion i Ljubljana som den såg ut egentligen, lite annorlunda än i själva programmet utan alla bakgrundsbilder.

När jag är utomlands och pratar om Nordic Noir, eller om svenska och nordiska deckare i olika sammanhang finns det också ofta ett stort medieintresse. Här hittar ni en Tv-intervju jag gjorde för det nationella slovenska tv-bolagets motsvarighet till Kulturnytt när jag var i Ljubljana i höstas och föreläste på en bokmässa där (min medverkan är 14.30–18.45 in i programmet, avvakta några sekunder reklam så går det att hoppa fram i programmet sedan). Det var också en intressant upplevelse, både att träffa den coola programledaren Polona Balantic och att för första gången i livet bli air-brush-sminkad – en av många oväntade erfarenheter jobbet som frilans har erbjudit på sistone.

2015-11-26 14.35.02

Programledaren Polona Balantic, tjejen som tog hand om mig och sminkösen.

2015-11-26 14.12.24

I sminklogen, finputs och färgval efter air-brush-grunden. Själva air-brush-utrustningen kan anas uppe i högerkanten.

Share