Författarsida

I mars 2023 kom Ekarvet, min tredje deckare om Iris Bure, ut. Ekarvet är en fristående uppföljare till Förgätmigej (2021) och Oskuld och oleander (2020). Alla böckerna publiceras av Southside Stories förlag.

Förutom som fysiska böcker finns berättelserna om Iris som E-böcker och ljudböcker inlästa av fantastiska Rachel Mohlin. Oskuld och oleander och Förgätmigej finns nu även i pocket. Jag kommer gärna ut och pratar om mina deckare och mitt författarskap i olika sammanhang, kontakta mig bara eller boka via Författarcentrum Syd. För recensionsexemplar kontakta förlaget.

Gå gärna in och gilla och följ min författarsida på Facebook: Kerstin Bergman Deckarförfattare och min Instagram-profil: bergmandeckare. Där får du veta allt om hur det går för böckerna och mig som författare. Jag har även en författarsida hos förlaget, här.

EKARVET

Ekarvet finns så väl inbunden och som E-bok, som inläst av Rachel Mohlin hos alla ljudbokstjänsterna.

Oktoberregnet öser ner när Iris Bure oväntat blir kallad till bouppteckning i Linköping efter sin mellanstadielärare. Den riktiga överraskningen kommer dock först när det visar sig att Iris och fyra gamla klasskamrater från grundskolan får ärva ett stort hus beläget i eklandskapet söder om stan. Men med arvet kommer en utmaning: att tillbringa fyra dygn tillsammans i huset. Snart dras de fem arvingarna in i ett olöst mysterium som inte verkar ha några gränser. Saker dyker upp och försvinner, gamla hemligheter avslöjas. Varför är just de utvalda? Vem kan man lita på? Och hur mycket vet vi egentligen om de människor som följde och präglade oss under en så stor del av uppväxten?

Med Ekarvet har Kerstin Bergman skapat ännu en klurig och personlig återvändardeckare. Den tredje boken om Iris Bure kombinerar ett originellt mysterium med en annorlunda klassåterträff, alltsammans kryddat med en rejäl dos krypande obehag, stämningsfulla miljöer och djupdykningar i det förflutna.

”De första två har varit ruggigt spännande.” /Lotta Olsson, DN

FÖRGÄTMIGEJ

Både Förgätmigej och Oskuld och oleander finns så väl som inbundna böcker, i pocket och som E-böcker, som inlästa av Rachel Mohlin hos alla ljudbokstjänsterna.

Augusti. De första tecknen på höst smattrar mot rutorna när samtalet kommer. Iris kusin Ingrid är desperat, systerdottern Alva har inte återvänt från paddelturen med vännerna. När Iris inser att det finns paralleller till något hon och kusinen själva upplevde i tonåren kör hon raka spåret upp till Åmål för att hjälpa till att leta. Sökandet utvecklar sig snart till en utdragen katt-och-råtta-lek i de dalsländska skogarna, bland barndomsminnen och sommarförälskelser, ungdomssynder och nattsvarta mardrömmar. Vad är egentligen det mystiska Växthuset? Varför har Iris glömt så mycket av det som skedde där, och hur kommer det sig att alla hon pratar med verkar försvinna?

Kerstin Bergman följer upp sin hyllade debut Oskuld och oleander med ännu en personlig och tänkvärd återvändardeckare. Med Förgätmigej har hon skapat ett oslagbart sensommaräventyr präglat av stämningsfulla miljöer, lågmält bitsk humor och krypande obehag.

”Förgätmigej är en av årets bästa svenska deckare.” /Bengt Eriksson, Deckarlogg

OSKULD OCH OLEANDER

Både Förgätmigej och Oskuld och oleander finns så väl som inbundna böcker och E-böcker, som inlästa av Rachel Mohlin hos alla ljudbokstjänsterna.

Iris Bure återhämtar sig som bäst från ett stort svek när dödsbudet kommer: Faster Irma har gått bort. Efter sig lämnar hon Iris barndomshem, huset på Ekerö. Med några semesterveckor till godo erbjuder sig Iris att röja upp och återvänder till platsen där hon växte upp. Men det som börjar som en enkel flyttstädning får snart mörkare karaktär. Vem var egentligen hennes faster? Vilka hemligheter bar hon på? Rum för rum, låda för låda, kartong för kartong gräver sig Iris in i historien. Oförklarliga minnen från barndomen kommer upp till ytan och när forne bästisen Jonas åter kommer in i hennes liv får jakten på sanningen fastare form. Vad hände egentligen med lekkamraten Nina som försvann? Med grannens svarta labrador som kom på avvägar strax därpå? Vem gräver i trädgården på nätterna? Och vill någon över huvud taget att sanningen kommer fram?  

Kerstin Bergman debuterar med en synnerligen personlig och tänkvärd återvändardeckare. Med ett osvikligt öga för relationer, trädgårds- och inredningsdetaljer och lågmält bitsk humor har hon skapat en oslagbar bladnjutare.

Sagt om Oskuld och oleander:

”Kerstin Bergman har begått en sällsynt elegant debut i genren.” /Lotta Olsson, DN

”Bladvändare som riskerar nattsömnen.” /Björn G. Stenberg, Upsala Nya Tidning

”Inte bara spännande utan också läsvärt på ett mer litterärt plan.” /Sophie Lossing, Skånska Dagbladet

“Stort GILLA på den här boken! Den är så levande och har en alldeles egen ton.”  /Leena Valtonen, Bokspegeln

”Boken är som en hel burk med madeleinekakor redo att förflytta Iris och läsaren till barndomens idyll, men också mörker.” /Maria Näslund, Borås Tidning

”Sommardoftande spänning och Iris Bure är en högst mänsklig amatördetektiv att tycka mycket om.” /Gunilla Wedding, Deckarbloggen

”Stämningen blir spänning.” /Bengt Eriksson, Deckarlogg

Share