Krimimessan i Horsens dag 2

Tillbaka i trädgården igen efter en fantastiskt intensiv, rolig och givande helg i Horsens med alla underbara människor där. Söndagen var en kortare dag för min del då jag lämnade mässan vid tvåtiden, och då jag innan dess hade två egna framträdanden hann jag inte se och höra lika mycket som under lördagen. Morgonen inleddes med ett samtal om min bok Swedish Crime Fiction: The Making of Nordic Noir (2014) med den norska radiojournalisten Else Barratt-Due. Som alltid ställde hon bra frågor och det var väldigt kul att få prata om boken i det här sammanhanget.

CIMG3638

Sedan hann jag sitta ner i lugn och ro och prata en stund med en av de danska deckarförfattarna, Frode Z. Olsen, som var en ny bekantskap för mig. Han har en bakgrund som polis och har jobbat med nordiskt polissamarbete på många ställen i världen, bland annat i Wien och i Kina. Dessutom är han författare till fem internationella polisthrillers med kriminalinspektör Arne Bellman i huvudrollen, och det var intressant att höra om hans tankar kring polisromaner och internationell politik. Jag fick en av hans deckare med mig hem, så förhoppningsvis kan det komma en recension här på sidan så småningom.

CIMG3667
Helene Tursten

 

Nästa punkt på programmet var min föreläsning om kvinnliga detektiver som avlöpte väl. Därpå passade jag på att utnyttja möjligheten till en gratis fotografering med en fotograf som mässan anlitat för att fotografera oss medverkande. Sedan tillbringade jag sista timmen i förlagstältet där jag såg Mons Kallentoft, Helene Tursten och Tove Alsterdal bli intervjuade på scen och hörde dem prata om sina författarskap och senaste böcker. Och sen var det dags att ännu en gång förvånas över att det inte finns Internet på de danska tågen…

CIMG3655
Mons Kallentoft

 

Årets Krimimesse i Horsens har varit en väldigt bra upplevelse, allt har varit otroligt välordnat och det har varit ett fint och varierat program. Dessutom har helgen inneburit många spännande möten, både med deckarförfattare och andra, och förhoppningsvis kan några av de nya kontakterna också leda till ytterligare uppdrag i olika sammanhang framöver. Med mig hem har jag också en massa tankar och anteckningar som snart kommer att dyka upp i bloggposter här på sidan.

CIMG3673
Tove Alsterdal

 

 

 

Share