Recension av Butler & Grimwalkers Stormfödd

Författarduon har etablerat sig starkt på den svenska actionscenen, men hade vunnit på att knyta ihop berättelsen bättre.

I Stormfödd, tredje boken i serien, har Alex Storm problem både med businessen och privatlivet. Hustrun vill lämna honom och far till Colombia för att säkra kokainleveranserna, medan Alex besöker Hongkong och brodern, triadledaren Peter, i jakt på sina rötter. Langaren Lissie pressas och polisen Nina kommer allt närmare det kriminella nätverket. Vi bjuds på ett fängslande persongalleri och spännande action.

I deckarserier är det vanligt att skildra ett fall per bok plus en genomgående intrig. Här ligger allt fokus på den genomgående storyn. Det gör dels att det är svårt att riktigt veta vad boken handlar om, dels att den känns oavslutad då få händelsetrådar får sin upplösning. Det funkar fint för trogna läsare av serien, sämre för den som vill läsa boken fristående.

(Denna kortrecension är ursprungligen skriven för Gota Media som dock endast publicerat den i de fysiska tidningarna i våras, ej på nätet.)

Share