Svenska deckarfestivalen i Sundsvall

Nu den 2-6 november är det dags för Svenska deckarfestivalen i Sundsvall! Precis som förra året kommer jag att vara där och jobba som moderator och få intervjua en massa spännande författare under olika former och teman. Festivalen har redan tjuvstartat med filmvisningar och imorgon kan man träffa Ingrid Hedström på Kulturmagasinet.

Slide-logobild-980x400

Den officiella invigningen hålls dock först på onsdag 12.00 och sen fortsätter festivalen till och med fredag kväll. Här är mitt festivalprogram (hela programmet hittar ni här):

Onsdag 4 november

13.00-13.40 LJUDBOKSDECKAREN, Kulturmagasinet, Programsalen

Jag samtalar med Eva Galyas Vallin och Täppas Fogelberg om Stora ljudbokspriset och ljudboksdeckarnas roll idag.

18.30-21.00 INTERNATIONAL CRIME, Quality Hotel

Galakväll där jag samtalar med Arne Dahl, Adam Sarafis (Linda Olsson & Thomas Sainsbury), Elly Griffiths och Peter James.

Torsdag 5 november

13.30-14.15 MED MARIA WERN I TOKYO, Quality Hotel, Tunnbindaren

Jag samtalar med översättaren Yoko Kawabata om hur det är att översätta svenska deckare till japanska.

14.30-15.15 MORD PÅ HEMMAPLAN, Quality Hotel, Tunnbindaren

Jag samtalar med deckarförfattarna Björn Persson från Matfors och Gabriella Ullberg-Westin från Hudiksvall om miljöerna i deras böcker.

18.30-21.00 SVENSKA BROTT, Quality Hotel

Galakväll där jag tillsammans med Svenska deckarfestivalens ordförande Tomas Melander samtalar med deckarförfattarna Emelie Schepp, Sofie Sarenbrant, Gabriella Ullberg-Westin, Anna Lihammer, Jonas Moström och Lars Kepler (Alexander Ahndoril & Alexandra Coelho Ahndoril).

Fredag 6 november

08.00   ÅRETS BÄSTA DECKARE, Quality Hotel

Jag avslöjar å Svenska deckarakademins vägnar vilka böcker som är nominerade till 2015 års priser för Årets bästa svenska deckare och Årets bästa till svenska översatta deckare, och berättar lite om böckerna.

10.00-12.00 BROTT PÅ ÅLDERNS HÖST, Pingstkyrkan

Jag samtalar med deckarförfattarna Björn Hellberg och Catharina Ingelman-Sundberg om deras författarskap.

Och på vägen upp till Sundsvall ska jag även besöka Sällskapet deckarvännerna i Stockholm i morgon kväll och prata om svenska landsbygdsdeckare, apropå boken Deckarnas svenska landskap: Från Skåne till Lappland. Hoppas vi ses i veckan!

Share