Årets bästa bokreadeckare

Äntligen är det dags för årets shoppingfest – Bokrean! För egen del blir det mest kok- och trädgårdsböcker numera. Deckarna har jag ju oftast redan läst när de kommer så långt som till rean. Men i år finns det många riktigt bra böcker bland REA-deckarna, så passa på att fynda!

2016-01-21 14.28.02

Här är några av mina favoriter i årets REA-utbud (länkarna går till mina recensioner av böckerna).

Christoffer Carlssons Den fallande detektiven. En modern polisroman om manlig vänskap politisk aktivism och extremism.

Tove Alsterdals Låt mig ta din hand. Spännande och välskriven thriller som tar oss från Jakobsberg till Buenos Aires. Dessutom 2014 års bästa deckare enligt Svenska deckarakademin!

Stefan Ahnhems Offer utan ansikte. Spännande seriemördarthriller och en riktig bladvändare, en av 2014 års allra bästa deckardebuter.

Arne Dahls Sista paret ut. En komplex och välskriven polisroman om vår globala samtid, boken som knyter ihop Dahls fantastiska Opcop-serie.

Anders de la Mottes MemoRandum. En modern polisthriller som inte går att lägga ifrån sig och där inget är vad det verkar vara.

David Lagercrantz Det som inte dödar oss. Tycka vad man vill om att Lagercrantz bygger vidare på Stieg Larssons trilogi – läsa den bör man i alla fall.

Jens Lapidus Sthlm delete. En av 2015 års allra bästa svenska deckare, en spännande, välskriven och actionfylld thriller.

Carin Gerhardsens Tjockare än vatten. Utmärkt polisroman i klassisk stil med huvudpersoner som engagerar.

Mons Kallentoft & Markus Luttemans Leon. Riktigt spännande modern polisthriller i Stockholmsmiljö.

Leif GW Perssons Bombmakaren och hans kvinna. Välskriven polisroman om högaktuellt ämne – dessutom med Bäckström föredömligt marginaliserad.

Katarina Wennstams Skuggorna. En spännande deckare som lär oss mycket om hur det står till med jämställdheten i Sverige idag. En bok alla borde läsa.

Happy hunting!

 

Share